Direct contact?

Heb je vragen of wil je meer weten over de vacatures uit ons netwerk? Neem dan contact op met Suzanne, zij vertelt je graag meer over deze toffe functie! 

Team lead Digital Marketing

Wil je als Team lead Digital Marketing verantwoordelijk zijn voor de traffic naar de websites van dit bekende merk in zowel België als Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het bedrijf heeft bijna 400 fysieke winkels en een snelgroeiende webshop. Met e-commerce zijn zij in een paar jaar tijd een serieuze speler geworden, nu op de 28e plek in de Twinkle top 100. In benchmarkonderzoeken van Google over UX op mobiel en omnichannel staan ze inmiddels in de top 5 van Nederland.

Voor het Digital Marketing team op het hoofdkantoor in omgeving Utrecht/Amersfoort zoeken we een Team lead Digital Marketing voor 32-40 uur per week. De organisatie zoekt een meewerkend voorman/vrouw die ook de koers uitzet voor Digital Marketing. Je neemt hierbij alle interne betrokkenen mee en ziet het als een uitdaging om iedereen enthousiast te krijgen voor Digital. In jouw rol zorg jij ervoor dat de formules de juiste betaalde traffic via Google en Bing inkopen en andere paid kanalen zoals prijsvergelijkers en affiliate (nog op te starten). Ook ben je eindverantwoordelijk voor SEO. Voor projecten op SEA gebied ben jij het aanspreekpunt voor hun SEA bureau en zorg je voor de juiste briefing.

Wat doe je als Team lead Digital Marketing?

 • Ongeveer 60% van je tijd optimaliseer je SEA campagnes. Je doet dit samen met een SEA specialist.
 • Management van het online marketing team van 1 SEA specialist, 1 SEO specialist en hier komt nog een content specialist bij.
 • Met onze product feed zorg je voor de optimale geautomatiseerde campagnes in Google, Google Shopping, Prijsvergelijkers en Bing.
 • Je bent het aanspreekpunt voor de formules van NL en BE voor SEA en SEO.
 • Je maakt en bewaakt de Digital Marketing roadmap en budgetten.
 • Je bent het aanspreekpunt en sparringpartner voor het Search bureau en de link naar development; hun taal kunnen spreken is dus essentieel!
 • Je gebruikt de bestaande of nog te creëren dashboards om de formules op de hoogte te houden van omzetten, rendementen en kosten van de betaalde online marketing kanalen.

Digital Marketing Team

De Team lead Digital Marketing rapporteert aan de directeur Cross Channel. Je werkt met je eigen team samen met de marketeers van de formules en een extern SEA & SEO bureau om de omzet en het rendement van Digital Marketing te verbeteren.

Werklocatie en ontwikkeling

Van belang is dat je een teamspeler bent, en anderen met cijfers en argumenten kunt overtuigen van het belang van een goede SEA strategie en executie. De organisatie is volop in beweging en jij kan hier vanuit jouw vak een belangrijk aandeel in hebben!

 

Je neemt als Team lead Digital Marketing mee:

 • HBO of WO diploma of werk en denkniveau, bij voorkeur in een IT-technische of marketing richting.
 • 2-4 jaar werkervaring bij een fast moving consumer goods (FMCG) of retailer organisatie.
 • Ervaring met Paid Search, Google Shopping en feed marketing.
 • Kan onder tijdsdruk werken en je hebt analytisch inzicht.

Communicatie op alle niveaus gaat jou gemakkelijk af, je bouwt bruggen tussen verschillende afdelingen alsook externe partijen.

Als Team lead Digital Marketing krijg je van de organisatie

 • Opleidingsmogelijkheden bij een organisatie die jouw werkplezier en welzijn centraal stelt.
 • Marktconform maandsalaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Maar liefst 32 vakantiedagen, o.b.v. 40 uur per week.
 • Aantrekkelijke korting van 15% op het assortiment.
 • Informele sfeer op een dynamische en ambitieuze afdeling.
 • Verantwoordelijkheid, ruimte voor ontwikkeling en een unieke kans om bij een marktleider te werken in een groeiend online DIY segment zoals webwinkels.
 • Kans om impact te creëren op grote schaal: De organisatie is één van de grootste retailers van Nederland en marktleider in haar branche.

Nieuwsgierig?

Neem contact op met suzanne@spargle.com met jouw cv!

Meer vacatures uit ons netwerk

Vacature Online Marketeer / e-mailspecalist

Vacature Online Marketeer / e-mailspecalist

Je focus ligt op e-mail- en base/crm marketing en alles wat daarmee samenhangt. Strategie, concept, opmaak, uitvoering, evaluatie, rapportage en verbetering: jij bent verantwoordelijk voor het hele pakket.

Vacature Data Analyst Jongeneel

Vacature Data Analyst Jongeneel

Als Data Analyst bij Jongeneel wil je met de beste data het E-Commerce succes voorspellen! Onze E-Commerce afdeling wil de digitale klantreis verbeteren. Jij hebt de data met een doel verzameld, je hebt ze nu ook geanalyseerd en nu komt voor jou het spannendste; voorspellen wat het beste werkt. Je weet daardoor waar jij wilt beginnen.