Vragen?

Meer informatie over vacatures uit ons netwerk? Neem dan contact op met onze project manager Diego. Hij helpt je graag!

T +31 035 747 0747
E diego@spargle.com

 

Voor de grootste online horeca groothandel in Nederland – zijn we op zoek naar een online merchandise & campaign manager!

Je houdt niet alleen van eten, maar kan het ook als geen ander verkopen. Je schrikt niet van ambitieuze doelstellingen en vind het daarnaast leuk om je bezig te houden met het vergroten van online sales, het optimaliseren van een productaanbod en dit koppelen aan succesvolle marketingcampagnes. Herken jij jezelf? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als online merchandise & campaign manager ben je verantwoordelijk voor het vermarkten van het gekozen assortiment. Je bent de connectie tussen marketing, sales en inkoop waarbij je op basis van relevante data in combinatie met de klantbehoeften en -gedrag, het assortiment en de website performence optimaliseert. Daarbij werk je samen met collega’s dagelijks aan zowel eigen on-site campagnes als campagnes van A-merk leveranciers. Je beheert de e-commerce jaarkalender en ontwikkelt zowel e-merchandise plannen als online campagnes voor jouw productcategorieën.

Je draagt verantwoordelijkheid voor de optimale prestatie van jouw productcategorieën in de webshop. Dit doe je mede door productplaatsingen op de website, cross- en upsell, retentie en campagneposities. Je meet doorlopend de posities door om de conversie te optimaliseren. Daarnaast beheer je het schappenplan door het optimaliseren van de zoekfunctie, rekening houdend met inkoop/leveranciers, marge, PL aandeel en klantbehoefte.

Ook is de assortiment optimalisatie en -coördinatie onderdeel van je taken, je voert witte vlekken analyses uit in samenwerking met een data-analist en ondersteunt projecten met shopper data. Daarbij zorg je samen met je collega’s ervoor dat de (toekomstige) klanten altijd de gewenste communicatie te zien krijgen, maar ook verrast worden door de organisatie. Je werkt binnen een organisatie waar je veel vrijheid hebt om het beste uit jezelf te halen en tegelijkertijd soms heel pragmatisch te werk gaat.

In deze veelzijdige job is geen dag hetzelfde en daar speel jij als online merchandise & campaign manager direct op in, door het productaanbod aan te passen, campagnes te initiëren of de shop op andere wijze in te vullen. 

Jij hebt

 • Minimaal een HBO+ opleiding afgerond, bijvoorbeeld in de richting van marketing, bedrijfskunde, commerciële economie of communicatie;
 • Meerdere jaren aantoonbare werkervaring als e-commerce merchandiser, online campaign manager of een vergelijkbare functie binnen de e-commerce;
 • Voldoende kennis van online merchandising en/of online retailing;
 • Ervaring met of kennis van categorie management;
 • Kennis van digital marketing;
 • Affiniteit met de ‘food’ sector;

Jij bent

 • Proactief en kan snel schakelen.
 • Nieuwsgierig en ziet waar de kansen in de markt liggen. 
 • Iemand met goed ontwikkelde interpersoonlijke en verbindende capaciteiten;
 • Gewend te denken vanuit de klant en hebt een scherp oog voor het verbeteren van de customer journey;
 • Iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel; 
 • Op zoek naar een uitdagende baan waarin je als professional verder kan groeien.

Denk jij dat we een match zijn?

Ga jij hier van watertanden en en denk je dat je die sprankelende parel bent die wij zoeken? Verras, verbaas en inspireer ons met jouw motivatie. We zijn nieuwsgierig naar jou!

Wil je eerst meer weten over deze vacature of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Diego, die vertelt je graag meer!