Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie over vacatures uit ons netwerk? Neem contact op met Diego, die verteld je graag meer!

T +31 035 747 0747
E diego@spargle.com

 

Voor de grootste online horeca groothandel in Nederland – zijn wij op zoek naar een senior search specialist!

Als search specialist ben je primair verantwoordelijk voor een optimale conversie van de search binnen onze webshop. Schrik jij niet van ambitieuze doelstellingen en vind je het daarnaast leuk om je bezig te houden met het verhogen van de conversie vanuit search en door het verbeteren van zoekresultaten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als senior search specialist ben je verantwoordelijk voor het bedenken, opstellen en uitvoeren van onsite search verbeterplannen. Daarbij analyseer en monitor je de onsite search conversies en op basis hiervan verbeter je continue de zoekresultaten en search algoritmen van de webshop.

Je houdt je bezig met het verbeteren van navigatie in samenwerking met de categorie management en e-merchandising en helpt daarbij actief in het meedenken en uitvoeren van schappenplan optimalisaties.

Je denkt mee over strategie, optimalisatie van algoritmes en product hiërarchieën en facets, matcht zoektermen en ranking van producten en categorieën door requirements te schrijven voor de developers.

Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van key-word analyses en het opstellen en uitvoeren van verbeteringen. Daarbij schakel je ook met de webredactie om content te optimaliseren met betrekking tot vindbaarheid. Ook monitor en verbeter je de flow van de klanten en bezoekers van de webshop, denk aan het instellen van de juiste filters en artikelomschrijvingen.

In deze veelzijdige job is geen dag hetzelfde en draag je een grote verantwoordelijkheid. Je moet snel kunnen schakelen, aandacht voor details hebben, kansen in de markt zien en hierop inspelen. Iets voor jou?

Jij hebt: 

 • Minimaal een HBO+ opleiding afgerond, bijvoorbeeld in de richting van marketing, bedrijfskunde of commerciële economie;
 • Meerdere jaren aantoonbare werkervaring als search specialist of een vergelijkbare functie;
 • Kennis van e-commerce, UX, SEO, SEA;
 • Ervaring met of kennis van online categorie management;
 • Kennis van of ervaring met Endeca & Experience Manager (beiden Oracle), Kibana (Elasticsearch) en DataStudio is een pré
 • Analytisch karakter;
 • Proactieve werkhouding;
 • Kennis van digital marketing;
 • Affiniteit met de ‘food’ sector;
 • Goed ontwikkelde interpersoonlijke en verbindende capaciteiten;
 • Zin in een uitdagende baan waarin je als professional verder kan groeien.

Denk jij dat we een match zijn?

Ga jij hier van watertanden en denk je dat jij de persoon bent die een webshop én on site zoekfunctie daarvan tot grote hoogtes kan brengen? Neem dan contact op met Diego, die vertelt je graag meer!