Data Analyst die bruggen slaat tussen data en de klantreis

Jongeneel, al meer dan 200 jaar een goede naam!
In 1797 begon Huybertus Jongeneel met een handel in hout. Hij vestigde zich, samen met zijn zoon, aan de Zeedijk in Utrecht. Al snel werd het hout van Jongeneel een begrip in de regio en later in het hele land. Ruim 200 jaar later hebben we 42 vestigingen in Nederland en meer dan 600 gemotiveerde collega’s. Jongeneel is trots marktleider in de (professionele) bouwgroothandel.  
Wij kennen onze klant en onze klanten weten ons al jaren te vinden.

Ook online willen we qua gebruiksgemak en dienstverlening excelleren, we zijn goed op weg maar er is nog ontzettend veel te bereiken. We werken continue aan het verbeteren van onze website vanuit de visie dat we online tevreden, kopende klanten willen bedienen.  
Deze lat van onze ambitie ligt hoog, en daarom zoeken we een aantal online collega’s op ons hoofdkantoor in Utrecht. Want Jongeneel E-commerce heeft hele grote plannen! 

We willen komende jaren enorm groeien, een beweging die we vorig jaar met succes zijn gestart. En dat betekent dus veel opbouwen, leren, vallen en weer opstaan. Je krijgt de ruimte om zelfstandig dingen op te pakken en neer te zetten. En daarvoor zoeken we collega’s. Collega’s die het verschil maken, collega’s die online denken en die snappen wat een ideale customer journey is. En collega’s die ook enthousiast worden om dubbele groeicijfers neer te zetten zodat online niet meer weg te denken is binnen onze organisatie!

Onlangs startte onze nieuwe manager E-commerce Tui Six,  en heeft bewust gekozen voor deze mooie kans bij Jongeneel:
“ Hoe vaak krijg je de kans om een zo’n mooie organisatie met een geschiedenis van meer dan 220 jaar te helpen veranderen naar een echte E-commerce organisatie? Over een paar jaar zullen we met trots terugkijken hoe wij als team de basis hebben gelegd voor de online transformatie van dit prachtige bedrijf, daar wil je toch deel van uitmaken? E-commerce is op dit moment nog relatief klein maar we groeien ontzettend hard door de inzet van ons super enthousiaste team en krijgen ook alle kansen om te laten zien wat online kan brengen. Echt een unieke kans!” Ze vervolgt:  “En Jongeneel is een hele leuke organisatie, met een open en directe cultuur, ruimte voor een lolletje, en goede balans tussen werk en privé”.

Duurzaam
Hout heeft de toekomst in de bouw. Dus ook nog een heel interessant assortiment als het gaat om de omslag die we als maatschappij moeten maken meer klimaatneutraal te gaan bouwen

Jouw rol

Als Data Analyst bij Jongeneel wil je met de beste data het E-Commerce succes voorspellen! Onze E-Commerce afdeling wil de digitale klantreis verbeteren. Jij hebt de data met een doel verzameld, je hebt ze nu ook geanalyseerd en nu komt voor jou het spannendste; voorspellen wat het beste werkt. Je weet daardoor waar jij wilt beginnen.

En verder ga

 • Je gaat data van de klant uit verschillende omgevingen (SAP/Hybris/GA/Copernica) inzetten om de klantreis te verbeteren en zo dus meer omzet te genereren. 
 • Je datastromen doorgronden, leg je makkelijk verbanden laat je dat zien in een duidelijk plan van aanpak / roadmap.
 • Vertaal je inzichten in algoritmes voor personalisatie; zet je A/B testen op.
 • Spar je inhoudelijk met de afdelingen IT, Databeheer, Marketing en Commercie en zet zo data om in bruikbare commerciële inzichten.
 • Werk je veel samen met jouw onze Product Owner, het E-Commerce team en neemt deel aan het testen van de ontwikkelingen.

 

Als Data Analyst beschik jij verder over: 

 • Een HBO werk- en denkniveau.
 • 3-5 jaar ervaring met E-Commerce, je bent een echte professional.
 • Een sterke digitale achtergrond, jij weet alles van Google Analytics.
 • Kennis van RFM / Churn is een pré.
 • Je kunt A/B testen opstellen en uitvoeren.
 • Gelet op onze doelgroep èn zowel in- als externe klanten, is een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal een vereiste, zowel mondeling als schriftelijk. 

·         Het is je missie om de organisatie data gedreven te laten werken

Als Lead Email Marketeerkrijg je van ons

Natuurlijk een mooi arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring.

 • We zijn een snel groeiende business unit binnen Jongeneel met collega’s die professioneel zijn maar plezier in het werk net zo belangrijk vinden.
 • Er ontstaan regelmatig kansen om je kennis en ambitie vorm te geven.
 • Om een goede balans te houden tussen werk en privé is het belangrijk om af en toe even los te komen van je werk. Daarom krijg je bij een fulltime dienstverband 24 vakantiedagen en 6 ADV-dagen.
 • Vitaliteit vinden wij belangrijk, wij dragen ook graag ons steentje bij om jou die vitaliteit te bieden. Regelmatig organiseren wij leuke activiteiten (natuurlijk helemaal vrijwillig) en iedere week volop vers fruit op alle afdelingen.
 • Ben jij een klusser? Dan krijg je flinke korting op al onze producten … dat is mooi meegenomen toch!

Denk jij dat we een match zijn?

Ken jij of ben jij data analyst die de ambitieuze plannen van Jongeneel tot een nog groter succes kan maken? Voordat we kennismaken horen we graag waarom jij geschikt bent voor deze functie. Wil je eerst meer weten over de baan of de procedure? Neem dan contact op met Nicole van Thoor.

Meer vacatures

Vacature Performance Marketeer

Vacature Performance Marketeer

In het groeiende team van marketingspecialisten ga je werken aan diverse performance kanalen die jij opzet, analyseert en optimaliseert. Op basis van analyses zet jij nieuwe strategieën op om ervoor te zorgen dat we meer nieuwe bezoekers mogen verwelkomen en ook weer terugkomen.

Lees meer
Vacature Marketing Automation specialist

Vacature Marketing Automation specialist

In het groeiende team van marketingspecialisten ga je werken aan onze automation-strategie en de uitvoer hiervan.  De basis staat er, jij gaat deze verder uitbouwen en laten aansluiten op de doelgroepen en tal van segmenten.

Lees meer