Spargle Special: Transformation

Een Spargle Special in het teken van transformatie. Locatie: Het hoofdgebouw van HEMA, klant van Spargle.

Bij binnenkomst in het grote pand in Amsterdam Noord krijg ik een (HEMA)armbandje om en kan ik door naar boven. Daar aangekomen mag ik met een glaasje bubbels de zwarte gordijnen door en… sta ik versteld. In dit enorm grote pand is een prachtig intieme ruimte gecreëerd. Een bar en statafels (mét lekkere hapjes) aan de ene kant, witte stoeltjes en een gezellig podium met paarse bank aan de andere kant.

Dankzij fijne achtergrondmuziek (er is een heuse dj) en de intieme sfeer, raken de aanwezige mensen spontaan met elkaar in gesprek. Hierbij maakt het duidelijk niet uit bij welk bedrijf je hoort of hoe hoog je op de carrièreladder staat. Iedereen praat met iedereen en kennis wordt gedeeld. Wat ook de bedoeling is van de avond volgens Nicole van Thoor, oprichter Spargle: ‘Het gaat vanavond niet om functies, maar om personen.’

De Spargle Special staat in het teken van transformatie, zowel zakelijk als persoonlijk. Digital verandert de verhoudingen in de markt. Zowel persoonlijk, binnen bedrijven als tussen markten. Het is eten of gegeten worden. Op de paarse bank worden een aantal interimmers en opdrachtgevers naar hun persoonlijke en zakelijke tranformaties gevraagd. Huidige projecten, leerscholen en dromen voor de toekomst zijn onderwerpen die worden aangestipt. Welke uitdagingen en kopzorgen waren er in 2016? En welke ontwikkelingen zullen we in 2017 zien?

Aan het woord: Nicole van Thoor (Spargle), Tico Schneider en Carsten Klomp (HEMA), Lars Falch en Thecla Thielemans (Powerpeers), Vincent Visser (Google) en Marlies Verschure (Adyen).
Wat in alle verhalen sterk naar voren komt is dat digitale transformatie niet alleen draait om technologie. Het moeilijkste bij (digitale) transformatie is alle mensen mee te krijgen. Vertrouwen tussen het bedrijf en de werknemers is hierbij onmisbaar. Net als de wil om te veranderen. Voor een succesvolle digitale transformatie is samenwerking, planning én betrokkenheid van elke afdeling van cruciaal belang. Stuk voor stuk zijn de personen op de paarse bank ontiegelijk open en eerlijk over hun ervaringen; de persoonlijke én zakelijke transformaties. Zo groot is het vertrouwen tussen de Spargelisten dus. Bijzonder om dit te mogen aanschouwen. En een eer om erbij te zijn.

Onder het genot van een hapje en wat drankjes, wordt er nagepraat. Het was een mooie avond met weer veel stof tot nadenken. Tot een volgende Spargle Event en een fijn 2017! Volgens Nicole: ‘een jaar van mooie gesprekken, spontane ontmoetingen en het delen van kennis’.

Door Spargle professional: Renske Kaldewaij