TEDxHilversum: Delen van energie

Spargle is partner van TEDxHilversum. Met een select gezelschap Spargle professionals zijn we aanwezig om verschillende Talks te ervaren op het vlak van technologie, entertainment (Hilversum blijft Hilversum), design en de mens. Thema van de avond: Art of Engagement.

De wereld wordt steeds opener en transparanter. Social media brengen ons in contact met elkaar. En zo weten we steeds meer van elkaar. Maar staan we wel echt met elkaar in verbinding? Weten we ook echt meer over en van elkaar? Komen we dichter bij elkaar? Art of Engagement is een thema dat dichtbij het hart van Spargle ligt. Ik blik terug op een mooi event: met een aantal inspirerende sprekers, een aantal wat minder, en fijne mensen uit het netwerk.

Eerste spreker is de award winning fotograaf Cris Toala Olivares. Cris laat zich inspireren door vulkanen, en vooral door de mensen die in de directe omgeving (blijven) wonen. Aan de hand van een aantal adembenemende foto’s toont hij leed, angst maar ook geluk van bewoners. De boodschap van Cris is dat hij bij veel stadsmensen deze verbintenis met onze aarde mist. Mensen staan in zijn ogen vaak ver af van de wereld waarin ze leven. Burgers die niet weten wat ze willen doen. Echt willen doen. Waarom ze hier zijn.

Echt willen doen! Wat zijn de drijfveren in iemands leven, maak je bewust de keuzes die bijdragen tot jouw geluk? Daar ligt een relatie met Spargle. Bij iedere professional die met ons in gesprek gaat, zoeken we naar (on)bewuste dromen.
Hoewel Cris zijn boodschap ietwat zonder passie vertelt, is het wel de boodschap die mij nogmaals doet beseffen waarom ik hier ben. Omdat het mijn passie is in verbinding te zijn met anderen. Omdat ik in verbinding sta met mijzelf.

Ook Isaac Kintu neemt het woord op het TEDx podium. Isaac is 12 jaar als hij vlucht uit Uganda. Na een lange reis komt hij in Nederland terecht, waar hij mensen ontmoet die zien dat hij over talenten bezit en hij schopt het tot een traineeship bij een van de grote corporate organisaties in ons land.

Niet alle vluchtelingen krijgen deze kansen. Dat terwijl er in 2016 een significante groei van vluchtelingen is in ons land. Én bedrijven het moeilijk vinden de juiste professionals aan zich te verbinden. Isaac besluit beiden te combineren. Hij besluit talentvolle vluchtelingen te verbinden aan grote NGO’s, bedrijven en overheidsinstellingen.

Dit is waar TEDx voor mij over gaat: het delen van energie, passie en een persoonlijk verhaal. In elke Talk voel je een andere energie. Deelt iemand zijn persoonlijke verhaal. Of dat nu over een nieuw idee gaat, of over eeuwenoude ‘taal’ als creativiteit.
Ook tijdens het diner is er aandacht voor persoonlijke verhalen als ik spreek met de mensen uit het Spargle netwerk. Aan het begin van de maand december wordt terug geblikt op het afgelopen jaar. Afgeronde klussen, minder succesvolle projecten en nieuwe connecties. Doelen voor het komende jaar worden met veel sprankeling uitgesproken.

Zoals je van Spargle gewend bent, lopen we graag voorop. Door nieuwe technieken, disruptieve ideeën, en door de verbinding aan te gaan met andere kritische digital professionals om ons heen. Aan mooie verbindingen met andere professionals geen gebrek. De inspiratie van de Talks viel helaas hier en daar wat tegen. Ligt dat aan onze instelling? Zijn we verwend? Of ligt het aan het niveau van de avond?

Een ding is zeker: inspiratie en ENGAGEMENT hebben we zeker gevonden bij de mensen om ons heen!