Door: Nicole van Thoor (verscheen eerder in de voorjaarseditie van de Spargle nieuwsbrief)

De eerste weken van 2020 liggen alweer achter ons en zijn veelbelovend voor het komende jaar! Het is het jaar van de rat volgens de Chinezen, welke staat voor een nieuw begin en vruchtbaarheid. Wanneer je dat vertaal naar ons vakgebied, kan je dit zien als het jaar van vooruitgang. Het jaar van verandering, groei en kansen. Die groter zijn dan ooit tevoren, zegt ook trendwatcher Adjiedj Bakas. Nieuwe technologieën volgen elkaar steeds sneller op en maken verandering onvermijdelijk. Wanneer je dit ziet als kans, kun je als organisatie sterk groeien.

Zo brengt Bakas, nog niet helemaal de oude na twee hersenbloedingen, toch maar liefst drie boeken uit dit jaar. Met behulp van artificial intelligence (AI) sprak hij de teksten in, want typen gaat niet zolang hij nog aan een kant verlamd is. AI is, samen met voice technologie, een van de belangrijkste technologische ontwikkelingen waar we de komende tijd nog veel meer mee gaan doen, verwacht ook ik. Verder signaleert Bakas de opkomst van China. Door digitalisatie en technologische innovatie steeds produceert dit land steeds sneller en goedkoper. En dat heeft weer effect op organisaties in het westen. Ons prijsniveau is straks niet meer vol te houden, winstmarges worden anders. Tijdig innoveren, adviseert Bakas, anders verlies je als bedrijf je bestaansrecht. En daar ben ik het helemaal mee eens.

Verder heb ik me laten inspireren door de TrendRede 2020. Hier vertalen Nederlandse toekomstdenkers de actualiteit naar een paar overkoepelende thema’s en vormen op die manier een interessant toekomstbeeld. Volgens hen zijn we begonnen aan een doorslaggevend decennium. Mensen zijn op zoek naar de juiste verbinding met technologie. Data zijn geen vijand, zolang we de mens centraal zetten. Inclusief zijn of haar privacy en recht op eigen gegevens. Algoritmes mogen nooit de werkelijkheid in het model dwingen. Wanneer software mensen ondersteunt, levert samenwerking tussen de mens en computer mooie resultaten op. En is dat niet waar wij bij Spargle dagelijks mee bezig zijn bij onze klanten?

Een event waar ik dan ook elk jaar weer naar uitkijk zijn de Service Design Days. Dit event, waar innovatie en design samenkomen, is al vijf jaar een bron van inspiratie voor mij. Deze keer gaan we er wederom heen met een groepje Sparglisten. Iets voor jou? Hier kan je meer informatie vinden over de aankomende editie. 

Dit jaar vol nieuwe kansen en inspirerende trends, brengt enorm veel mogelijkheden met zich mee voor innovatie en technologische transformatie, ook bij onze klanten. Dit is ook bij Spargle duidelijk te zien; zelden verbonden we zo veel professionals in de eerste maand van het jaar. Ik ben dan ook benieuwd naar wat ons allemaal te wachten staat en kijk er vooral enorm naar uit dit jaar van kansen vol te benutten! Daarom sluit ik graag af met deze o zo ware zin uit de TrendRede 2020: ‘Wie zijn betekenis doorgrondt, maakt makkelijk verbinding met het andere en staat open voor de nieuwe kansen die daaruit voortkomen.’

Over nicole

Voordat ze in 2011 Spargle oprichtte, werkte Nicole van Thoor in verschillende managementrollen bij allerlei bedrijven in de digitale mediabranche, zoals Lost Boys, CMG, JungleMinds, Tribal DDB, Euro RSCG en Efuture. Met Spargle leidt ze geen klassiek werving- en selectiebureau, maar een plek waar de verbinding wordt gemaakt tussen organisaties en de beste digital professionals, op basis van het DNA van een organisatie en van de drijfveren van de professional. 

Nicole is meerdere keren verkozen tot recruiter van het jaar en werd in 2019 benoemd tot een van de meest invloedrijke vrouwelijke ondernemers van Nederland. 

Podcast tip

Meer over trends en kansen? Luister dan vooral naar deze inspirerende podcast van Ben Tiggelaar en Adjiedj Bakas: Levenslessen van een optimist. 

TrendRede 2020

Benieuwd naar de volledige TrendRede? Hieronder kan je de livestream terugkijken, of lees de volledige tekst op de website van de TrendRede

Meer inspiratie

Meer weten over Spargle en ons netwerk? Op onze blog vertellen we meer over onze professionals, klanten en visie. Lees meer. 

 

Onze inspiratie

Meer weten over Spargle en ons netwerk? Op onze blog vertellen we meer over onze professionals, klanten en visie. Lees meer. 

 

Onze inspiratie