Spargle Event Service Design Days 2017

Zoals je weet is Spargle altijd bezig met de nieuwste ontwikkelingen in de digitale wereld. Niets is zo belangrijk om de markt en de consument op de voet te volgen. Daarom is Spargle ook dit jaar weer met een grote groep Spargelisten afgereisd naar Barcelona voor de Service Design Days 2017.

“Of ik mee wilde naar de Service Design Days in Barcelona”, vroeg Nicole me een paar maanden geleden. Natuurlijk! Een paar dagen weg, dat is agenda-technisch altijd even puzzelen, maar het is zó belangrijk om af en toe op ons vak te reflecteren en met vakmensen in verbinding te komen.

De Service Design Days zijn ontsproten aan het brein en de handen van Spargelist Inge Keizer. Het was haar droom om mensen uit de hele wereld bij elkaar te brengen om samen te leren, delen en innoveren als het gaat om design thinking en service design.

Zodra ik op Schiphol mijn reisgenoten en mede-Spargelisten ontmoette, wist ik dat dit een mooie ervaring ging worden. Een paar kende ik al, een aantal nog niet. Maar het is aan Nicole toevertrouwd om een goede groep mensen samen te brengen.

 

We woonden de key notes en case studies bij, deden actief mee met de workshops en in het appartement dat we deelden gingen de inspirerende gesprekken over ons vakgebied onverminderd verder. We borrelden en aten met elkaar en natuurlijk breidde de groep zich uit met allerlei vakgenoten uit Nederland, Spanje, Finland, de UK, Brazilië en Singapore.

De komende tijd zullen we met regelmaat inhoudelijke posts delen over de Service Design Days, waaronder…

  • Hoe de nieuwste trends van Trendwatching toepasbaar zijn op Service design
  • Google Design Sprints en hoe Google ze zelf toepast
  • UX-research cases van het Amerikaanse Rode Kruis en Uber in Egypte

Wat mij op de Service Design Days het meest inspireerde was de energie en de mentaliteit van zowel de deelnemers als de sprekers. Iedereen in die grote zaal heeft een gave job waarin hij mensen zo goed mogelijk van dienst wil zijn. Iedereen wil door het combineren van business en design de organisatie waarin hij werkt – en misschien zelfs de wereld waarin hij leeft – een stukje beter maken. Dit is precies waar ik als interimmer voor sta en waarom ik het zo mooi vind om deel uit te maken van Spargle.

 

Saskia Aalberts,

Spargelist