Schiphol

Beste digitale luchthaven ter wereld

De aanleiding

 

In 2014 vroeg Schiphol Spargle mee te denken met de juiste bemensing voor de afdeling Digital Channels en e-commerce. Samen zagen we in dat echte transformatie begint met de juiste cultuur. We hebben daarom een jong, divers en internationaal team gecreëerd.

De vraag

Toen toenmalig Chief Digital Officer Albert van Veen zijn ambitie ‘beste digitale airport van de wereld worden’ uitte, was het logisch dat Spargle opnieuw meedacht om deze digitale transformatie te laten slagen.

De oplossing

Een twintigtal Spargelisten zijn bij de verschillende value streams van het Digital Airport Programme (DAP) aan de slag gegaan. Met hun agile expertise zorgen zij voor de versnelling van het digitale programma.

Het resultaat

De Schiphol app wordt steeds persoonlijker en relevanter. De value stream ‘Airport Control’ zorgt er met Wilbur voor dat voorziene capaciteitsproblemen van tevoren al worden getackeld waardoor steeds meer vliegtuigen veilig en op tijd vertrekken, met hun passagiers en bagage aan boord.

Schiphol wint Computable Award 2018!

​De digitale transitie van Schiphol wint een Computable Award 2018! Super trots op de mensen van Spargle die hier onderdeel van zijn of een rol in hebben gespeeld. Wij spraken een aantal van onze Spargelisten over hun traject bij het Schiphol Digital Airport Program.

Getting the job done! Of je nu op zoek bent naar een interim opdracht, of een vaste rol.