Duxxie & Powerpeers

De uitdagingen van de corporate start-up

De aanleiding

 

Een corporate start-up is een innovatie initiatief dat wordt gestart vanuit een bestaande corporate. De corporate kan die ‘cel’ zelf opstarten of een samenwerking aangaan met een bestaande start-up. De een is groot en machtig en is op zoek naar innovatie en flexibiliteit, de ander is flexibel, goed in het bedenken van snelle ideeën en kan de kracht van de corporate gebruiken om die ideeën te verwezenlijken. Spargle is onder anderen betrokken bij de start-ups Powerpeers en Duxxie.

 

De vraag

Je kunt voor je start-up een geweldig idee hebben, of een ijzersterk business model. Maar het succes ervan hangt ook af van de mensen die het trekken. Vaak wordt er gestart met een tijdelijk team. Maar in elke groeifase zijn er weer andere aandachtspunten en heb je meer én andere mensen nodig. Hoe laat je die start-up vliegen? Dat is de vraag.

 

De oplossing

Lars Falch van Powerpeers werd via Spargle aan de juiste kandidaten gekoppeld voor verse input voor zijn bedrijf van mensen van buiten de energiesector. Ook zocht hij naar een data-analist en web developers. Spargle sparde hem over wat belangrijk is bij de juiste kandidaten. 

Paskal van Lomm kwam bij Spargle met het plan voor zijn start-up Duxxie. Spargle organiseerde met Paskal een avond waar een team van product owner, front-enders, designers en developers in een eerste sprint dit plan tot leven bracht. Later voegde Spargle er meer mensen aan toe om dit team te bouwen én te laten vliegen.

 

Het resultaat

Het is belangrijk om te beseffen dat de start-up in elke fase weer andere dingen nodig heeft (zie afbeelding) :

Duxxie zit nog net in de pioniersfase. Maar er is een duidelijke groeiambitie, zowel op de consumentenmarkt als in het vergroten van het aantal zorgprofessionals.

Powerpeers zit ergens tussen een start-up en een scale-up in. Zij willen nooit op de voorgrond treden, maar wel altijd een faciliterende rol vervullen voor miljoenen eindklanten ter wereld. Daarbij willen ze – met Spargle – nóg kritischer gaan kijken wat voor mensen ze daarvoor nodig hebben. Transparant, energiek, geen bravoure, maar wel inspirerend en prikkelend. Humorvol, met een ‘hoe kan het dan wel’-mentaliteit.

 

Getting the job done! Of je nu op zoek bent naar een interim opdracht, of een vaste rol.