Samen sterk tijdens Coronacrisis

Veelgestelde vragen

Samen sterker

Het coronavirus houdt ons tijdelijk uit elkaar, toch staan we er samen in. Met z’n allen, verbonden als netwerk, samen sterk. In de afgelopen dagen hebben we enorm veel vragen binnen gekregen bij Spargle en we zijn enorm hard aan het werk al onze professionals te helpen waar we kunnen. Om ons netwerk daarnaast zo goed en volledig mogelijk te informeren over de gevolgen van het coronavirus, zullen we op deze pagina veelgestelde vragen plaatsen en wekelijks updaten. 

Veelgestelde vragen of tips insturen? Dat kan onderaan deze pagina. 

Waar kan ik meer informatie vinden over het Corona virus?

Er zijn continu nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus, daarom adviseren we je de kanalen van het RIVM, de World Health Organisation en de GGD te volgen. Daar vind je de meest actuele informatie.

Ik wil graag helpen, maar weet niet hoe

We begrijpen dat veel mensen niet weten hoe er met deze uitdagende situatie moet worden omgegaan. Momenteel liggen de grootste uitdagingen in de zorg, maar er zijn ook veel initiatieven buiten de zorg waar ze je hulp goed kunnen gebruiken. Zo startte een student een online prikbord waar je als persoon een oproep kan plaatsen of je hulp juist aan kan bieden. Inmiddels hebben zich al meer dan 35.000 mensen zich aangemeld, maar extra handen zijn nog steeds nodig, zeker op lokaal niveau.

Hebben jullie al nieuwe opdrachten voor interimmers waarvan het contract is opgezegd?

Op dit moment is er veel onzekerheid op de markt. Daardoor is het aantal  opdrachten momenteel schaarser dan jullie van ons gewend zijn. We doen er alles aan om jullie zo snel mogelijk meer duidelijkheid te kunnen geven. We zijn met veel partijen in gesprek om te kijken waar de kwaliteiten van elk van de interimmers het beste tot zijn recht kunnen komen. We houden jullie via onze website en mail hiervan uiteraard op de hoogte!  

Wat is de visie van Spargle op de huidige situatie?

In tijden van crisis verandert er enorm veel. Ondanks alle negatieve effecten, brengt dit ook mogelijkheden en kansen met zich mee. Deze vinden en verbinden aan onze interimmers is waar we ons dan ook volledig op focussen. De verwachting is dat zolang er onzekerheid heerst, de vraag vooral zal liggen bij vaste dienstverbanden. Wanneer rust en stabiliteit terugkeren, zal de vraag naar interimmers en ZZP’ers weer toenemen. In de tussentijd is het afwachten.

Waar kan ik terecht voor informatie over financiën en regelingen voor ondernemers?

Vanwege de vele onduidelijkheden en vragen hebben we enkele tips voor professionals tijdens de coronacrisis op een rijtje gezet in ons blog. In de komende dagen zullen we hier jullie nog verder over informeren. Heb je een specifieke vraag? Laat het ons dan weten via het onderstaande formulier.

Waar kan ik terecht voor informatie over de Now (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) en de verschillen met de werktijdverkorting - regeling?

Voor ondernemers die verwachten minimaal 20% minder omzet te draaien als gevolg van de corona uitbraak, is de NOW regeling ontworpen. Deze regeling dient ter ondersteuning van ondernemers. De verantwoordelijkheid om NOW regelingen te treffen, ligt bij de werkgever. Het loket is sinds maandag 6 april geopend. De werkgever zal afhankelijk van de daling de omzet, aanspraak maken op een percentage van de loonkosten om personeel door te kunnen betalen. Dit geldt voor zowel vaste als flexcontracten. Voor meer informatie kunt u terecht bij het UWV.

Hoe vraag ik uitstel van betaling aan?

 Sinds woensdag 1 april jl. kan je via deze link met een online formulier in 1 keer bijzonder uitstel aanvragen voor de genoemde belastingen en loonheffing. Je kunt inloggen met uw DigiD.

Deel je tips en vragen met het Spargle netwerk

Nieuws & updates

Direct contact opnemen

Voor vragen en tips kan je uiteraard ook direct contact opnemen via

+31 (0) 35 747 07 47.

We helpen je graag!