Manager Advertising Benelux

– Interim –

 

Gezocht: manager die leiding gaat geven aan een reclame-afdeling in Nederland & België bij een grote retailer.
Omschrijving:

Als Manager Advertising geef jij leiding aan zowel de Nederlandse als de Belgische tak van een reclame afdeling. Je bent verantwoordelijk voor alle uitingen op het gebied van print, je zorgt dat het reclamebeleid wordt ontwikkeld en op een creatieve manier wordt vormgegeven, daarnaast is het jouw taak om te zorgen dat dit op juiste wijze wordt uitgedragen en de juiste doelen worden nagestreefd. Je houdt continu het imago van de organisatie op pijl, genereert omzet en beheerst de kosten.
Voor de Belgische afdeling ben jij er verantwoordelijk voor dat de reclame en marketing activiteiten creatief worden door vertaald naar de Belgische markt. Hierbij horen media uitingen, zoals evenementen, radio en tv. Voel jij je geroepen om deze uitdaging aan te gaan en de leiding te nemen over een team van zeventien mensen? Hou jij van verantwoordelijkheid nemen en afwisseling? Dan zijn wij zeker op zoek naar jou!

Standplaats: Renswoude

Taken en verantwoordelijkheden:

Tot jouw verantwoordelijkheden horen alle print uitingen voor verschillende formules voor Nederland en België, het doel is de omzet stimuleren. Dit ga jij realiseren door marketing concepten creatief te vertalen naar print producten, voorstellen ontwikkelen die leiden tot vernieuwing, adviseren van stakeholder en het bewaken van de huisstijl. Je bewaakt de kwaliteit, vormgeving en tijdigheid van de uitvoering van verschillende producties. Daarnaast ga jij hiërarchisch leiding geven in richting geven aan jouw team. Je stuurt beoordeelt, motiveert, begeleidt en coach jouw medewerkers. Ook optimaliseer jij de werkprocessen en structuur van de afdeling binnen de organisatie.
Jij bent bevoegd om het reclamebudget van circa 45 miljoen per jaar effectief te besteden, waarbij jij tevens bevoegd bent zowel kostenbesparingen als stimulerende maatregelen te introduceren.

Jij bent betrokken bij ontwikkeling van concepten voor diverse formules, test deze op uitvoerbaarheid en jij bent verantwoordelijk voor het creatief vertalen in alle print producties (denk aan folder, POS materiaal, advertenties et cetera). Voor de Belgische afdeling tevens de media uitingen voor de markt, zoals TV en radio.

Jij bewaakt de kwaliteit van het communicatieproces, door de samenwerking tussen betrokken interne en externe partijen te optimaliseren, en door aan de ontwikkeling en positionering van jouw afdeling binnen de organisatie bij te dragen. Maar ook door de tijdigheid van de productie en de prijs/kwaliteit verhouding van leveranciers te bewaken.

Je sluit jaarcontracten af met (inter)nationale vaste en nieuwe leveranciers die jij selecteert door middel van het voeren van eindejaar gesprekken. Zo bewaak jij de prijs/prestatie verhoudingen, kwaliteit en tijdigheid van leveringen.

Vanuit jouw specialisme ga jij proactief adviseren, meedenken en oplossingen bedenken voor problemen in de reclame en communicatieve activiteiten van alle betrokkenen. Jij communiceert op ieder niveau.

Tot slot is een deel van jouw taken pakket overleg, je bent wekelijks bij het reclameoverleg van de formules met daarin een deel van de directie. Je voert overleggen met traffic coördinatoren over operationele zaken, afstemming van activiteiten en ideeën van beide formules, waarbij je soepele interne samenwerking nastreeft.

In bullet points:

 • Je bent verantwoordelijk voor alle printuitingen in zowel Nederland als België
 • Je geeft leiding aan een team van 17 mensen, waarvan 6 direct
 • Je bewaakt de kwaliteit van het communicatie proces
 • Je bent verantwoordelijk voor het reclamebudget
 • Je levert een bedrage in overleggen op verschillende niveaus binnen de organisatie

Jij bent de kandidaat die we zoeken als:

 • je beschikt over een HBO-diploma (Reclame I, Nima, Grafisch Lyceum);
 • je minimaal 4 – 8 jaar relevante werkervaring binnen retail hebt opgedaan;
 • je kennis hebt van reclameprocessen;
 • Je ontzettend creatief en operationeel sterk bent;
 • Jij een teamplayer en motivator pur sang bent;
 • Jouw persoonlijkheid stressbestendig is;
 • je een bruggenbouwer tussen verschillende afdelingen kunt zijn.

Wat krijg jij er voor terug?

Een uitdagende functie binnen een grote organisatie met veel verschillende verantwoordelijkheden. Deze functie biedt jou de kans leiding te geven aan een team en internationaal grote verantwoordelijkheid te dragen.

Nieuwsgierig?

Voel jij je aangesproken? Verras, overweldig, verbaas of inspireer ons met jouw motivatie. Je kunt deze samen met jouw CV sturen naar info@spargle.com. Heb je nog vragen? Bel ons gerust op 0357470747.