Lead Creative Content

Vaste baan (32 – 40 uur)
Standplaats: Regio Utrecht

Wil jij samen met bevlogen collega’s werken aan de wereldwijde bescherming van natuur? En meebouwen aan de groeiende beweging van partners die hier op allerlei manieren aan bijdragen?

De organisatie bestaat uit de afdelingen: Conservation, Engagement en Finance & Operations. De afdeling Engagement werkt agile met circa 10 squads, multidisciplinaire, zelforganiserende teams met een eigen verantwoordelijkheid. Het chapter Creative Content levert creatieve content experts aan de squads.

De functie Lead Creative Content

We zoeken een Lead die de agile filosofie begrijpt en uitblinkt in communicatie- en contentstrategie. Je hebt ervaring met het organiseren van earned en owned content vanuit de strategie en weet hoe je deze optimaliseert. Je tilt content producers naar een hoger niveau en  je verstaat de kunst van het vertalen van de juiste content naar de doelgroep als geen ander.

Je zorgt voor ontwikkeling in vaardigheden en vakkennis van alle medewerkers in het chapter en je bent naast een inspirerend leider een echte doener.

Kortom, een Lead die zelf ook graag met zijn voeten in de klei staat. Je rapporteert aan de Chief Engagement.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Je geeft op coachende wijze leiding aan een team van communicatie en content experts (15 – 20 fte);
  • Je ontwikkelt een visie en strategie op het gebied van communicatie en content, waarbij je zowel je teamleden als andere relevante stakeholders betrekt;
  • Je ontwikkelt overkoepelende kaders met je teamleden en stemt deze af met stakeholders;
  • Je bent ambassadeur en een voorbeeld op het gebied van agile werken en helpt de organisatie en jouw experts om het agile gedachtengoed zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten;
  • Je bent verantwoordelijk voor het contact met externe bureaus waarmee je samenwerkt. Waarbij je voor ogen houdt dat we primair de meeste content in huis maken.

Wie ben je?

Je bent organisatorisch en communicatief sterk, weet mensen aan je te binden en bent goed in stakeholdermanagement. Je beschikt over een WO werk- en denkniveau en hebt ruime ervaring met het aansturen en coachen van professionals op het gebied van communicatie en content. Je bent in staat klantgerichtheid te vertalen naar een nieuwe manier van werken en gedrag en je inspireert mensen daarin. Je bent besluitvaardig, adaptief en hebt ervaring met agile. Je kunt belangen goed met elkaar verbinden.

Merkwaarden van de organisatie

Je herkent je in de merkwaarden van de organisatie:

  • Idealistisch pragmatisch
  • Open in verbinding
  • Aanstekelijk enthousiast
  • Gericht op impact

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een enthousiaste, dynamische en veelzijdige organisatie met een informele sfeer. Als voorloper in de transformatie kun je je als pionier uitleven om verschillende expertisegebieden samen te laten komen. De organisatie heeft een prachtig doel en gedreven medewerkers. We bieden een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Nieuwsgierig?

Ben jij onze ideale Lead Creative Content, of wil je ons daarvan overtuigen? Dan zijn heel erg nieuwsgierig naar jou!  Neem contact op met  Eline de Jong via eline@spargle.com of bel naar 035 – 747 07 47.