Mijn vragenpakket tijdens het solliciteren bevat de vraag; ‘Hoe ziet een standaard dag eruit als ik hier kom werken?’. Vaak gevolgd door een antwoord wat niet altijd een duidelijk beeld schept. Tijdens mijn sollicitatiegesprek met Spargle ging dit net iets anders, hier kreeg ik de wedervraag; ‘Waarom kom je niet een dagje meelopen?’.

 Een dagje meelopen. Een soort van date met je nieuwe werkplek. Hartstikke logisch eigenlijk, je gaat natuurlijk ook niet een maand op vakantie met Gerrit, die jongen met die leuke schoenen die je net in de kroeg hebt ontmoet. Nee, je gaat eerst op date om te kijken of jullie goed bij elkaar passen. En dat is precies wat ik ook deed!

Mijn twee halve dagen meelopen met Spargle waren intens en vooral ontzettend leuk. Ik werd direct betrokken bij lopende activiteiten, ins en outs van het vak en natuurlijk bij het team van Spargle. Ik kreeg super veel energie van deze twee dagen en kwam vol enthousiasme, en met een grote glimlach thuis!

 Een dag meelopen met Spargle, of elk ander bedrijf is een win-win situatie. Het bedrijf leert jou kennen, en andersom ervaar jij ook écht hoe de cultuur van een bedrijf werkelijk is. En wat de werkzaamheden kunnen zijn. De match op DNA. Daar waar Spargle voor wil gaan, kan hiermee tot bloei worden gebracht.

En mijn date? Die is ondertussen uitgelopen op ware liefde.

Door: Jasmijn Haselager