“Ondanks dat ik me hier vrijwel dagelijks mee bezighoud, toch weer een eye-opener om stil te staan bij de grote impact van spraakgestuurde robots op mensen”

Naar aanleiding van ons bezoek aan de Service Design Days in Barcelona hebben we een groepje Spargelisten gevraagd of zij hun belangrijkste inzichten en hun mooiste verbinding zouden willen delen met het Spargle netwerk. Lees hier de ervaringen van Spargelist Thecla Thielemans en Marielle Sijgers:

Spargelist Thecla Thielemans:

Mijn belangrijkste inzicht

Op de Service Design Days in Barcelona kwam ik tot veel mooie inzichten. Trendwatcher Henry Mason had een sterk verhaal. Hij sprak over ‘A-commerce’ – de opvolger van e-commerce – en voorspelde de Artificial Intelligence Avalanche. Automatic commerce: welk stuk uit de journey kun je voor jouw klant wegnemen? Bedenken welk bedrag je wilt sparen op je spaarrekening, of nieuw te kopen kleding bij je garderobe past, waarom zou je daar als gebruiker nog over moeten nadenken, als bedrijven al weten wat je wilt?  

Ik was ook onder de indruk van Marta Rey-Babarro van Google. Co-founder van de Design Sprint Academy en lead researcher van een nieuw educatie initiatief Google. Haar/hun aanpak spreekt mij erg aan: kritische business vraagstukken beantwoorden middels design, prototyping en het testen van ideeën met klanten. Daarnaast ook een fijne spreker om naar te luisteren met een heel toegankelijk en persoonlijk verhaal. Meer weten over de Google Design sprint? Lees het artikel van Ilya Broekhuizen.

Mijn mooiste verbinding

Naast mooie ontmoetingen met mensen op het event, heb ik vooral genoten van het Spargle gezelschap. Dat leverde leuke gesprekken op met vakbroeders (vooral zusters eigenlijk :-)) over de sprekers, het event, ons vak en nog veel meer. Mensen die elkaar voor Barcelona meer niet dan wel kenden, maar passie voor werk met elkaar delen, blijken heel goed samen een weekend in Barcelona door te kunnen brengen.

Spargelist Marielle Sijgers:

Mijn belangrijkste inzicht

Wat een feest was het om mee te gaan naar de Service Design Days in Barcelona! En wat weten Nicole en Spargle kernteam toch altijd een bijzondere groep mensen te verzamelen om een inspirerend event als dit samen samen mee te maken. We deelden met zijn achten een prachtig appartement op de Passeig de Gràcia. Een aantal dagen achter elkaar samen ontbijten, de Service Design days bezoeken, de stad verkennen, borrelen en slapen, voelden als een soort pressure cooker waarin we echt een bijzondere band met elkaar hebben opgebouwd.

Wat me inhoudelijk is bijgebleven is o.a. de presentatie van Henry Mason. Hij vertelde een enthousiast verhaal over de trends van dit moment. Ondanks dat ik me hier vrijwel dagelijks mee bezighoud toch weer een eye-opener om stil te staan bij de grote impact van spraakgestuurde robots op mensen. Het valt me op dat ik Siri in ieder geval steeds vaker opdrachten geeft sinds zijn betoog!

Ook vond ik de casestudy van Saswati Saha Mitra & Joanna Brassett heel sterk. Ze vertelden over de introductie van ÜBER, als globale speler, in de lokale context van Egypte. Ze waren heel open over alle fouten die ze hadden gemaakt: zoals het over het hoofd zien van taalbarrières en de onderschatting van serieuze cultuurverschillen.

Mijn mooiste verbinding

Zondag vertrokken we weer uit Barcelona. Ondanks dat ik bijna een handtas en mijn handbagage armer was, ging ik vol inspiratie en prachtige contacten rijker weer richting huis. Inge, nogmaals dank voor de organisatie van de SDD’s en Nicole tof dat ik er dit jaar bij kon zijn!