Nu we allemaal enigszins gewend zijn aan de gevolgen van COVID-19 op onze dagelijkse werkzaamheden, we ons werk volledig op afstand en digitaal uitvoeren, neem ik je graag even mee in mijn visie op de toekomst van werken. Het virus geeft ons namelijk ook een unieke vooruitblik op de toekomst van werk. Zo beïnvloedt het niet alleen waar we werken, maar ook wat voor werk we doen en hoe we aan het werk zijn.

Gefascineerd zie ik hoe het virus organisaties in één klap heeft gedwongen sneller te digitaliseren. Daarbij zorgt de huidige hiring freeze voor noodzaak om anders om te gaan met bestaande structuren en de inzet van werknemers. Er wordt niet meer alleen gekeken naar een rol als statisch component maar juist ook hoe de juiste talenten op de juiste plaats effectief bij kunnen dragen. Bestaande hiërarchieën en structureren worden doorbroken en vervangen door talent en kennis.

 

Splitsen van rollen, flexibele inzet van talent

Zo zien we dat ziekenhuizen rollen hebben opgesplitst in taken en projecten. Taken die worden uitgevoerd door professionals vanuit verschillende delen van de organisatie. Gemene deler? Relevante vaardigheden en beschikbaarheid. Een dergelijk organisatiemodel kan bedrijven helpen snel op- en af te schalen en uitval van medewerkers op te vangen zonder extra werknemers aan te nemen.

Ook zie ik een letterlijke verschuiving van de inzet van talent. Verschillende bedrijven pleiten ervoor om talent cross-industry uit te wisselen en de mogelijkheid om werknemers met elkaar te delen. Neem bijvoorbeeld een restaurantmedewerkers die wordt uitgeleend aan een boodschappen bezorgservice zonder uit dienst te gaan bij de huidige werkgever.

 

De toekomst voor tech & digital

Hoe mooi zou het zijn als die trend ook doorzet in de wereld van tech en digital? Ik droom al jaren van een wereld waarin banen opnieuw worden uitgevonden, oude patronen worden doorbroken en capaciteiten van mensen volledig benut, ongeacht rol, hiërarchische positie of zelfs werkgever. Waarom zou het werken voor organisaties een lijn moeten zijn als het ook een cirkel kan zijn waarbij kennis en talent optimaal wordt ingezet?

De hectische en drastische veranderingen die we nu doormaken, bieden ook nieuwe kansen. Niet eerder was de noodzaak van innovatieve oplossingen zo groot en zo tastbaar! We staan (opnieuw) voor een versnelling van de digitale transformatie. En dus moeten we ons werk opnieuw uitvinden. Patronen doorbreken en op innovatieve wijzen organiseren hoe, waar en door wie het werk gedaan wordt. Zodat we robuuste, veerkrachtige organisaties bouwen en mensen gezonder en duurzamer laten leven en werken.

 

Wat betekent dit voor jou als professional?

Nu je de rust hebt, is het hoe dan ook goed om even stil te staan en na te denken: Zie jij deze nieuwe vorm zitten? Hoe zou jij jouw talenten willen inzetten in zo’n nieuwe wereld? En welke kansen zie je voor jouw organisatie?

Denk bijvoorbeeld aan het combineren van werkgevers. Je werkt drie dagen bij een gevestigde international en de overige twee besteed aan het accelereren van een start-up. De kennis die je opdoet bij bedrijf A is enorm waardevol voor bedrijf B en vice versa.

Contact

Ook via de mail op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij Spargle? Meld je dan hieronder aan. Liever bellen? Dat kan op: +31 (0) 35 747 07 47.

Ik blijf graag op de hoogte van: